Ağrıların Duygusal Kaynakları

“Her hastalık evvela ruhta başlayıp sonra vücuda sirayet etmiş bir isyandır”  Peyami Safa

Vücut ağrısı herkes tarafından deneyimlenmiş en yaygın duygulardan biri. Bu duygu vücudun bizimle iletişime geçme şeklidir. Bize bir sorun olduğunun alarmını vermektedir. Bu alarmı sürekli ilaçlar ile baskılarsak geri dönüşü olmayan sonuçlar ile karşılaşabiliriz.

Çoğu zaman ağrının zihnimizde duygusal bir durumla bağlantılısı vardır. Bu bize yaşımız ne olursa olsun ağrılardan öğreneceğimiz çok şey olduğunu gösterir. Bazen ağılarla uğraşırken duygusal travmalarımız karşımıza çıkabilir. Belirli bir olaydan sonra vücutta spesifik bir yerin ağrıması bize ağrının kaynağı açısından ipucu verebilir. Bu bağlantıyı kurabildiğimizde ve dönüştürebildiğimizde vücudumuzu ve kendimizi tanımaya bir adım daha yaklaşırız.

Ağrı olduğunda beden çok nettir. Deneyimlerimiz, yaşadıklarımız direk olarak vücudumuzu etkiler. Duygusal bir stres yaşadığımızda bu vücudumuza yansır. Eğer ağrıya sebep olan şeyi bilirsek problemin köküne inebiliriz. Böylece hem ağrının ilerlemesini ve vücudumuzda daha kötü bir hasara neden olmasını engelleriz, hem de sonsuza kadar bu ağrıdan kurtulabiliriz.

Tabi ki burada spor sonrası veya yaralanma, zedelenme sonrası ağrılardan bahsetmiyoruz. Burada bahsetmek istediğimiz neden olduğunu anlamadığımız, kronik ağrılardır. Aynı zamanda duruş bozuklukları da vücutta çeşitli ağrılara neden olabildiği gibi bu duruş bozukluklarının da duygusal açıdan anlamları olabilir.

Kas Ağrısı. Kaslar, hareket edebilme kabiliyetini temsil eder. Sosyal hayattaki hakeket kabiliyetinizi de sorgular. İş hayatınızda, evinizde veya kendiniz için esnek misiniz? Kendinizi serbest bırakın, katı kurallarınızın dışına çıkın ve akışa ayak uydurun…

Baş ağrısı, karar verme limitidir. Migren durumu, hangi kararı vereceğimizi bildiğimiz halde bunu uygula(ya)madığımızda ortaya çıkar. Her gün rahatlamak için kendinize zaman ayırın. Bu gerginliği giderecek, sizi rahatlatacak şeyler bulun ve bunları uygulayın. Ve kararlarınızı uygulamaya geçirin. Değişiklik için cesaretinizi toplayın.

Boyun ağrısı, başkalarını hatta kendinizi affetmekte zorluk çektiğinizin işaretidir.  Eğer, boyun ağrınız var ise kendiniz ve affedemediğiniz insanlar hakkında sevdiğiniz şeyleri düşünün. Kin ve nefret sadece kendinize zarar verir. Kendinizi seviyorsanız affedin.

Diş eti ağrısı, sizin almadığınız veya katlanamadığınız kararlar ile bağlantılıdır. Kendi hedeflerinizi belirleyin ve onlar için uğraşın.

Omuz ağrısı, duygusal bir yük taşıdığınızın göstergesi olabilir. “Omuzlamak” kelimesi de buradan gelmektedir. Omuzlarınıza yük olan problemi aktif bir şekilde çözmeye yoğunlaşın ve bu yükü hayatınızdaki diğer insanlara paylaştırın. Yardım istemekten çekinmeyin.

Karın ağrısı, sindiremediğinizde oluşur. Başkaları tarafından saygı görmemek midede hassasiyete neden olabilir.

Üst sırtta ağrı, duygusal destekten veya sevgiden yoksun olduğunuz anlamına gelebilir. Sevdiklerinizle daha çok görüşün ve vakit geçirin. Eğer yalnızsanız yeni insanlarla tanışma veya yeni bir ilişkiye başlamanın zamanı gelmiş demektir.

Bel ağrısı, para konusunda çok fazla endişelendiğinizin göstergesi olabilir. Finansal durumunuzu arttırmak veya gözden geçirmek için yardım isteyebilirsiniz. Veya sizi para konusunda endişelendiren durumları gözden geçirin.

Sakrumda veya kuyruk sokumunda ağrı. İlgilenilmesi gereken bir problemin üstünde oturuyorsunuz! Göz ardı ettiğiniz problem her ne ise artık ilgilenilmesi gerek. Problemin derinine inin, çözülmeyi göreceksiniz.

Dirsek ağrısı, hayatınızdaki değişikliklere karşı gösterdiğiniz direnç ile bağlantılıdır. Eğer kollarınız gergin ve sert ise, hayatınızda da çok gergin ve sert olduğunuz anlamına gelebilir. Hayatınızdaki bazı şeyleri değiştirmenin, bir adım öteye götürmenin veya en azından rahatlamanın zamanının geldiğinin göstergesidir.

Kollarda ağrı, birini veya bir şeyi, bir durumu duygusal yük olarak taşıdığınız anlamına gelir. Neden hala bu yükü taşıdığınızı kendinize sormanın zamanı gelmiş demektir.

Ellerde ağrı. El, diğer insanlar ile bağımızı sembolize eder. Elleriniz ağrıyorsa insanlarla çok sık iletişime geçmediğiniz anlamına gelebilir. Yeni arkadaşlar edinmeye çalışın ve iletişimi kuvvetlendirin.

Kalçalarda ağrı, hareket etmekten korktuğumuzda ortaya çıkar. Ağrıyan kalçalar değişime ve ilerlemeye olan direncinizin göstergesidir. Aynı zamanda karar verirken çok dikkatli olmanızın da bir işareti olabilir. Eğer büyük fikirleriniz var ise bir karar vermenin zamanı gelmiştir. Kalçalardaki genel ağrı destek ile bağlantılıdır. Genellikle, hayatla ilişkilenmedeki bir dengesizlik,  sevgi ve destek eksikliği hissiyle bağlantılıdır.

Eklemlerde ağrı, esnek olmadaki yetersizliğin göstergesidir. Farklı bakış açılarına, yeni derslere ve hayat deneyimlerine açık olun.

Diz ağrısı, bir konuyla olan ilişkinizi sembolize eder, dengeli veya agresif. Diz ağrısı, bazı şeyleri olduğu gibi kabul etmedeki zorlanmayla bağlantılıdır. Dizin iç kısmındaki ağrı, topluluk, iş ve arkadaşlar ile bağlantılıdır. Dizin dış kısmı ise kişisel problemler ile bağlantılıdır. Unutmayın ki siz de herkes gibi bir ölümlüsünüz, egonuzun hayatınızı domine etmesine izin vermeyin.

Diş ağrısı, olduğunuz durumdan tatmin olmadığınız anlamına gelir ve bu günlük duygularınızı etkiler. Unutmayın pozitif sonuçlara odaklandığınızda negatif durumlar daha hızlı geçer.

Bileklerdeki ağrı, mutlu olmanıza izin vermediğiniz anlamına gelir. Kendinize karşı daha bağışlayıcı olma zamanı gelmiş olabilir. Aşk hayatınıza renk katmaya çalışın.
Halsizlikten kaynaklanan ağrı, bıkkınlık, direnme ve ilerlemeyi reddetme sonucu oluşur. Sizi yeni deneyimlere götürecek sese kulak verin.

Ayak ağrısı, depresyon sebebiyle oluşabilir. Çok fazla negatiflik ayak altında toplanır. Hayattaki küçük mutlukların tadını çıkarın, bir hayvan evlat edinin veya yeni bir hobi bulun. Sizi mutlu eden şeylere yönelin.

Vücudun farklı bölgelerindeki beklenmeyen ağrı. Vücudun hücresel yapısı sürekli olarak yenilenir ve bu yenilenme sırasında negatif enerjilerden arınır. Bu proses immün sistemini (bağışıklık sistemi) ve vücuttaki bütün sistemleri zayıflatır. Bu temizlenme ve yenilenme sırasında hastalıklar oluşabilir. Bu geçici bir durumdur. Böyle zamanlarda olabildiğince vücudu yormamak ve vücudun kendini iyileştirme sürecine izin vermek gerekir.

Kaynak: http://www.naturalhealingmagazine.com/20-sources-of-pain-in-the-body-that-are-directly-linked-to-each-specific-emotional-states/